Vågen Rundt 2017 oppsummering

Postet av Vågstranda IL den 1. Mai 2017

Som arrangørklubb er det ekstra deilig å våkne opp til sol fra skyfri himmel slik som i dag. Det gjør at man får mye gratis og folk koser seg litt ekstra.
Mini-Vågen hadde i år 75 deltakere, som er en liten økning fra i fjor. Uhøytidelig og moro for oss rundt og mange av barna, mens for noen så er det blodig alvor :-)

Skolestafetten hadde i år 22 deltakende lag med 4 etapper. Det vil si 88 barn i sving. Skolestafetten engasjerer og barna løper ved siden av og heier på sine lagkamerater. konkurranseinstinktet er helt klart på plass hos mange.
Gledelig at vi har ildsjeler rundt om som jobber for å få flest mulig lag til å stille. Uten disse så hadde ikke deltakelsen vært like stor. Ekstra kjekt at Eide også kommer med lag til skolestafetten som ellers er preget av lokale skoler/klubber.

Klasse 12 år hadde ganske bra påmelding i år. 5 lag i jenteklassen og 4 lag i gutteklassen. Molde Olymp tok en ganske klar seier i gutteklasse foran ÅIF, med Samhald 1 og Samhald 2 på de neste plassene.
I jenteklassen var det spenning helt inn til mål. Vågstranda sitt jentelag ledet helt til 10 meter gjensto, men Molde Olymp tok dem de siste meterne og vant løpet. Måndalen IL og Samhald IL delte tredjeplassen, mens Eide IL fulgte på etter.

I klasse 15 år var det færre påmeldte, dessverre kun ett lag i jenter 15 år og tre lag i gutter 15 år. Dimna IL var tilbake på Vågen Rundt og vant begge 15 års klassene. Jentene hadde dessverre ingen konkurranse som eneste påmeldte lag, men gutten tok en komfortable seier foran henholdsvis Misund og Eide IL.

I seniorklassen var det også laber påmelding i år. Måndalen IL stilte som eneste herrelag og Vike/Daugstad som eneste damelag.

I stafettene ble det ingen løyperekorder i år.

I det individuelle terrengløpet var det 33 løpere i år. Det er en fin oppsving fra i fjor. Mange spreke unger som deltok også, flere under 10 år som løp hele runden på 5,85 km. Flere kjente deltakere som har vært med i flere år, og det var et veldig sterkt felt i år med mange gode løpere. Det er selvfølgelig veldig kjekt, men forhåpentligvis kan vi få med enda flere "mosjonister" neste år.

Iver Synstnes Hole har de siste årene vært med helt i teten og vært på pallen, mange har nok tenkt at det bare har vært et tidsspørsmål før han vant hele løpet. Så enkelt er det jo ikke, men jaggu vant han ikke hele løpet og satt ny løyperekord. Rett og slett imponerende. Dett ga han en premiesjekk på kroner 1000,-

Hvis vi ser klasse for klasse, så vant Kornelius Linge Glomnes juniorklassen for herrer på 20.01, i damer junior vant Ingrid Husøy Stølan på 24.42. I seniorklassen så vant nok en gang Brynhild Synstnes Hole dameklassen på 22.46. Kjekt at det var 4 damer som deltok i seniorklassen.
I herreklassen var det et veldig sterkt felt i år. Det endte til slutt med seier til Andre Løseth, som var tilbake på Vågen Rundt etter fravær et par år. Lars Kavli tok andreplassen med ny personlig rekord. Fjorårets vinner og rekordholder, Bård Indredavik tok tredjeplassen.

Skal vi oppsummere litt årets Vågen Rundt, så har arrangementet fungert bra. Mini-Vågen og skolestafetten flyter godt, de andre stafettene fungerer også greit.
Det individuelle terrengløpet var bra, med god påmelding. Dessverre så fikk vi problemer registreringer, data og skriver. Dette er veldig beklagelig og noe vi har slitt med de siste par årene.
Neste år arrangeres Vågen Rundt for 50 gang, det er et stort jubileum som vi kommer til å starte planleggingen av tidlig. Vi håper å få leid et tidtakersystem neste sesong, slik at dette flyter på en mye bedre måte.

Vi håper alle deltakere synes arrangementet stort sett er bra, at dagen har vært fin og at idrettsglede og konkurransen har stått i fokus.

Vi ønsker å takke alle deltakere, frivillige, sponsorer, ildsjeler, kakebakere og mere til. Forhåpentligvis er alle med oss igjen neste år og helst enda flere.