NFF, Bama og Eat presenterer samarbeidsprosjektet EAT MOVE SLEEP

Postet av Vågstranda IL den 9. Jun 2015

Kjetil Siem, generalsekretær i Norges Fotballforbund, mener NFF og fotballen kan utgjøre en viktig forskjell for folkehelsen med sine 375 000 aktive og 130 000 frivillige over hele landet.
Fredag 5. juni lanserte NFF i samarbeid med BAMA og stiftelsen EAT samarbeidsprosjektet EAT MOVE SLEEP.

EAT MOVE SLEEP har som mål å bedre folkehelsen i Norge med fokus på kosthold, fysisk aktivitet og søvn. Livsstilssykdommer er nemlig en av vår tids største helseutfordringer.

EAT MOVE SLEEP skal gjennom kunnskap inspirere folk til å spise sunnere, være mer i aktivitet, og få nok søvn og hvile. Dette er tre viktige elementer som bygger på hverandre. Ved å spise riktig er det lettere å være aktiv. Et aktivt liv gir bedre søvn. Når du er uthvilt er det lettere å unngå mat som ikke er bra for deg.


  • Det er viktig at vi følger opp prinsippene i EAT MOVE SLEEP i vår egen organisasjon. Folk skal merke en forskjell på trening, kamp og under cuper og turneringer”, sier Siem. ”Mange klubber ønsker for eksempel å tilby sunnere alternativer i kiosker og det skal vi tilrettelegge for, sier Siem.

EAT MOVE SLEEP er et tiltak som er godt egnet til å understøtte fotballaktiviteten i klubbene. Kunnskap om kosthold, fysisk aktivitet og søvn/hvile er viktig for prestasjonene i trening og kamp, og for å forebygge skader. Sammen med BAMA og EAT tar NFF et løft for folkehelsen, og legger samtidig et godt grunnlag for prestasjoner på fotballbanen.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.