Nye Myr flerbrukshus - Bakgrunn

Postet av Vågstranda IL den 15. Des 2016

Som mange av våre medlemmer og andre som følger oss vet, så holder vi på med å bygge nytt hus på Myr. Tenkte å skrive litt om bakgrunnen her.


Vi i Vågstranda Idrettslag organiserer en rekke idretter og aktiviteter. Dette er blant annet Fotball (6 lag i 2016), allidrett, ski, turgruppe, lysløypeanlegg, friidrett med mer. Idrettslaget har de senere årene lagt ned mange dugnadstimer, penger og innsats i blant annet ny tråkkemaskin og ny garasje på Myr


Høsten 2016 var det satt av penger og dugnadstid for vedlikehold av det gamle idrettshuset på Myr. Når jobben ble igangsatt den 10. september 2016 ble det oppdaget alvorlige skader på alle vegger, omfattende skader i kjeller og tak som vil kreve omfattende vedlikeholdsarbeid de kommende årene. Kostnadene ved å restaurere det gamle bygget vil bli ekstremt høye. I forbindelse med dette gikk styret i gang med planer om å rive det gamle huset og bygge nytt hus som er mer tilpasset dagens standard og behov for idrettslaget.


Et nytt vil inneholde 2x toalett og dusj, bod, kontor, kjøkken og sal. Inngangspartiet vil bli overbygd. I forhold til det gamle huset, så blir det nye på ett plan.

Vågstranda Idrettslag står bak det aller meste av idrett og aktivitet for barn og unge i bygda og vi ser for oss at et nytt flerbrukshus vil kunne føre til økt aktivitet i huset og vårt område på Myr som vi ønsker å utvikle videre. Noe av aktivitetene vi har i dag og som planlegges i fremtiden er:

- Lysløyperenn hver onsdag (Dette er fast allerede i dag, huset brukes som varmestue og kafeteria/kiosk)
- Skileikdager (Arrangeres i dag noen ganger pr. år) Huset benyttes som varmestue og kiosk/kafeteria
- Terrengsykling (Vi er i gang med å skaffe priser på både masse og opprustning av lys. Etter at selve lysløype traseen er utviklet ser vi et stort potensiale i å fortsette å utbedre traseen videre opp mot fjellet retning Vikesetra og Daugstadsetra. Da kan traseen utnyttes til sti/offroadsykling på sommerhalvåret.
- Skiavslutning (Bygget tenkes å brukes til sesongavslutning for ski. Utdeling av diplomer, matservering og sosialt samlingssted for alle barn og unge som har vært med på lysløyperenn.
- Fotballavslutning (Bygget brukes ved sesongavslutninger for fotball. Sosialt samlingssted for utdeling av diplomer og matservering, film/bildefremvisning fra sesongen med mer)
- Turmålsavslutning (Har tidligere hatt loddtrekning for både voksen og barn på bøkene i kassene som finnes i nærområdet)


Nytt hus vil også fungere utmerket til utleie ved for eksempel konfirmasjoner, bryllup, dåp og lignende.
Noeneksakt ferdigstillelse er vanskelig å si, men huset er mer eller mindre ferdig utvendig til jul, innvendig er alle vegger og isolasjon på plass.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.